“Ik hoop dat ik de stijgende lijn kan pakken …”

Mike Elzinga rondde recent zijn BBL-traject met succes af. “Ik deed drie jaar mechatronica en kwam met veel dingen in aanraking, zoals automatisering en elektro. Hartstikke leuk. Ik begon ooit met de opleiding tot Allround Operationeel Technicus, richting procestechniek. Maar mechatronica biedt veel meer en automatisering is toch de toekomst.”

Na zijn stages bij Nobian Delesto werd hij gevraagd om te solliciteren. “Ik werd aangenomen en volgde het BBL-traject dat ik nu heb afgesloten. “Het bevalt prima. De directe samenwerking in mijn afdelingsgroep (5w) met Klaas Bos en Rik Smit, goede collega’s en het is leuk en interessant werk.”

Stijgende lijn

Als Technician 1 kan iemand stappen maken naar niveau 2 en 3, senior technician, head technician uiteindelijk als Maintenance Lead. Mike: ”Er zijn hier voldoende kansen om verder te groeien en ik wil daar graag gebruik van maken. Dat heb ik ook aangegeven. Ik hoop dat ik de stijgende lijn kan pakken en de komende jaren, in de verschillende niveaus, kan groeien binnen Delesto.”

Andere koek

Hij beseft dat hij dat op het werk in de praktijk moet tonen. “Ik moet zorgen dat ik zoveel mogelijk ervaring opdoe in het veld. Dan moet ik ook andere, grotere werkzaamheden oppakken, bijvoorbeeld bij projecten en stops. Daar leer je van en bouw je ervaring op. Ik begon ooit met het reviseren van een pomp. Dan is de stop van de gasturbine toch andere koek.”

Terug naar overzicht