“Nu weten we veel beter wat jullie hier doen”

“Heel interessant. Mooi om te zien dat alles op het Chemie Park aan elkaar zit. Nu weten we veel beter wat jullie hier doen”, waren enkele reacties. Ze vielen te beluisteren na afloop van het bezoek van zestien eerstejaars AOT-ers en twee docenten aan de chloorfabriek van Nobian op het Chemie Park.

“Een leuke enthousiaste groep. Er was volop interactie en ze stelden goede vragen”, blikt Julian Grave,  binnen de chloorfabriek verantwoordelijk voor opleidingen en trainingen, terug. Hij gaf een presentatie over het Chemie Park Delfzijl, waarbij hij inging op de keten van chemie, op Nobian en de Nobian-fabrieken en in het bijzonder op het Membraanelectrolysebedrijf, oftewel de chloorfabriek. En Julian maakte de AOT-leerlingen duidelijk wat ze straks met hun diploma binnen de chloorfabriek kunnen.

Daarna gaven hij en eerste operator Joost Harkema een rondleiding door de fabriek en de werkplaats. “In onze werkplaats zagen ze pompen met kunststofinleg liggen. Dat hadden ze nog niet eerder gezien.”

Terug naar overzicht