“…je hebt veel vrijheid in je werk”

Na zijn stage voor de opleiding tot operator B kreeg Jasper Boonstra de kans om voor zijn BBL-opleiding tot operator C bij Nobian Zout te komen werken. “Ik ken de het Zoutbedrijf al van de 5 maanden stage die ik er liep voor operator B”, zegt de 20-jarige. “Nu werk ik standaard in de ploegen en ga een dag in de week naar school. Dat is heel goed te doen.”

Jasper heeft zijn diploma voor operator B al gehaald bij het Noorderpoort College. “Met de opleiding tot operator C ga je meer de diepte in, dat vind ik interessant”, zegt hij.

Afwisseling
“Het is een hele leuke ploeg waar ik in zit, heel gezellig ook. Je kunt alles vragen, mensen zijn heel behulpzaam. Er zijn ook best veel jonge collega’s. Langzamerhand wordt je ingewerkt zodat je straks de hele fabriek goed kent. De stage is mij goed bevallen, daarom heb ik hier gesolliciteerd voor mijn BBL-opleiding. Het ploegenwerk vind ik leuk, er is veel afwisseling. Wat mij vooral aanspreekt is dat je veel van je werkzaamheden zelf kunt invullen, je hebt veel vrijheid in je werk.”

Combinatie
De opleiding vind Jasper goed te combineren met het werk. “Als het werk het toelaat kan ik zelfs tijdens werktijd schoolwerk doen. Mijn collega’s zijn dan ook altijd bereid te helpen als ik vragen heb.”

Terug naar overzicht