“ … aantrekkelijk om nu in te stappen in techniek”

“De belangstelling was goed. We hebben tijdens de recente Open Dag enkele tientallen leerlingen ontvangen”, aldus Miranda Lamain, sinds kort Coördinator Learning & Development van Nobian in Delfzijl.

Samen met operators en technici uit de drie Nobian-fabrieken stond ze leerlingen en hun ouders te woord. “We konden vragen over het werken in de fabriek en over de verdiensten prima beantwoorden. De naam Nobian was gelukkig al goed bekend onder leerlingen en ouders.” Medio maart is er een tweede Open Dag.

Unieke positie
Het toekomstperspectief voor technische MBO-ers in de chemie is enorm goed. Robert Jan Poppen, site director van Nobian en het Chemie Park Delfzijl: “We hebben om meerdere redenen nieuwe procesoperators en AOT’ers (Allround Operational Technicus) nodig. We verwachten op de site volop groei en ontwikkeling. Bij Nobian, op het Chemie Park en in de regio. Werk zat in de komende jaren.”

Versnellen
Hij schetst een toekomst vol innovatie en nieuwe mogelijkheden. “Waterstof, energietransitie, elektrificatie, vergroening: er gebeurt hier ontzettend veel. Niet voor niets ondertekende de minister van Economische Zaken & Klimaat in de zoutloods in Delfzijl een intentieverklaring, waarin Nobian de duurzaamheidsdoelstelling van nul uitstoot met tien jaar wil versnellen. Onder andere door elektrificatie van de zoutproductie in Delfzijl en door ondergrondse opslag van waterstof in zoutcavernes.”

Afwisselend
Volgens Miranda Lamain is dit voor een nieuwe generatie dé kans om mee te bouwen aan de toekomst. “Laat ze maar komen die technische MBO-ers. Ze hebben kennis en brengen nieuwe inzichten mee. Van daaruit kunnen ze bij ons en bij andere bedrijven doorgroeien. We bieden volop perspectieven voor een afwisselende loopbaan.”

Techniek Groningen
Onder de naam “Techniek Fixt Het” wordt campagne gevoerd door bedrijven, waaronder Nobian, die zijn aangesloten bij Techniek Groningen.

Terug naar overzicht