Technoloog chloorfabriek ingezet bij pekelwinning

Het site Technology Team van Nobian zoekt naar de gemene delers, zoals vergroening en de energietransitie. En naar synergie door een efficiƫntere inzet van mensen en middelen.

Een mooi voorbeeld daarvan is het werk van Alexander Ziel, technoloog van de chloorfabriek van Nobian, bij de pekelwinning. “Ik was daar erg blij mee en heb deze kans met beide handen aangegrepen”, reageert Alexander. “Het leek mij heel interessant om iets buiten de chloorfabriek te doen.” Een mooi voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling bij een kleiner, wendbaarder Nobian.

Vanuit een site-perspectief kunnen de leden van het Technology Team meer projectmatig en bij andere Nobian-fabrieken worden ingezet. Alexander hierover: “Als technoloog van een fabriek ben je vooral met dagdagelijkse dingen bezig. Nu was mijn opdracht om ideeën verder uit te werken tot projecten om de pekelbeschikbaarheid verder te verhogen.”

Uitwerking
Hij startte met het inventariseren en rangschikken van bestaande ideeën. Hij hield uiteindelijk een beperkt aantal ideeën over. “Maar die hebben wel voldoende realiteitswaarde”, zo stelt Alexander. “Soms lijkt een idee heel mooi, totdat je met de uitwerking ervan begint. Dan kan een eenvoudige technische oplossing tot forse, extra investeringen leiden. Er ligt nu een aantal ideeën dat kan bijdragen aan het verhogen van onze pekelbeschikbaarheid.” 

Terug naar overzicht